Werkwijze

In de Boomhut werken we nauw samen met het onderwijs en peuterspeelzaal. We sluiten aan bij hetgeen kinderen leren in de klas of vullen aan waar nodig. In de Boomhut staat talentontwikkeling voorop. Als je nu leert waar je goed in bent, kun je dat verder ontwikkelen in je vrije tijd en ben je goed voorbereid op je toekomst. We nemen Pippi Langkous als voorbeeld. Zij zegt: Ik heb het nog nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan.

We brengen vorderingen van alle kinderen in kaart met ons kindvolgsysteem waarin we uitgaan van welbevinden en betrokkenheid en ons laten inspireren door Ferre Laevers.

Koekeloeren

Om kinderen meer uitdaging en variatie in activiteiten aan te bieden (en dus meer spel- en ontwikkelingsmogelijkheden) staan tussen 16 en 17 letterlijk de deuren tussen de verschillende BSOgroepen open. Kinderen die dat willen, kunnen zo met kinderen van een andere groep deelnemen aan een project.

Ook in ons kinderdagverblijf in De Fontein zetten we de tussendeur open zodat de peuters met de VVEactiviteit van de naburige groep mee kunnen doen.


.