BSO Ter Aar

Bereken je netto bijdrage

Kindcentrum De Boomhut is met vier groepen gevestigd binnen basisschool De Vosseschans in Ter Aar.

Leuke activiteiten voor ieder kind. Dat is wat BSO De Boomhut biedt. Niet alleen leuke activiteiten, maar vooral projecten waarbij je kind zijn eigen talenten kan ontdekken én ontwikkelen. Jij weet ongetwijfeld over welke talenten jouw kind beschikt. Omdat we de activiteiten projectmatig aanbieden kan je kind zich langdurig verdiepen in een talentactiviteit of sport. Zo krijgt je kind de kans GROOTST te groeien!

Kinderen van 4 t/m 12 jaar beleven dagelijks avonturen in de Talent-, SportBSO of vanaf medio 2018 in de AvontuurBSO waar natuur, talent en sport samen komen

Ieder kind heeft een eigen talent! Het ene kind kan misschien goed tekenen, de ander is een ster in sport of heeft interesse in koken of techniek. We vinden dat ieder kind zijn eigen talenten moet kunnen ontwikkelen én nieuwe talenten kan ontdekken.

Jij weet ongetwijfeld over welke talenten jouw kind beschikt. En anders kan je kind zijn of haar talenten bij ons ontdekken! .  Omdat we de activiteiten projectmatig aanbieden kan je kind zich langdurig verdiepen in een talentactiviteit of sport.

BSO groepen ingedeeld naar leeftijd

Elke groep is op leeftijd ingericht zo kunnen kinderen na schooltijd met hun klasgenoten of kinderen van dezelfde leeftijd de dag bij de de BSO starten. Het speelmateriaal en het meubilair is aangepast aan de interesses van de leeftijdsgroep.

De rupsen geeft opvang aan kinderen van 2-6 jaar, de konijnen is geschikt voor 5-6, de wolven 6+ en de vossen 8+.

Projectmatige activiteiten

De Boomhut biedt voor zowel het jongere als de oudere kinderen tal van leuke projecten aan. In de 6 tot 8 weken tussen de schoolvakanties staat elke dag staat in het teken van een sport en talent.

Sporten en bewegen: het staat dagelijks op ons programma. Een potje voetballen, buitenspelletjes of een lesje yoga: bij ons kan het allemaal! Sporten is niet alleen leuk, het is ook supergezond! Én het vergroot het zelfvertrouwen! Wij zeggen dan ook: jong geleerd is oud gedaan. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die regelmatig sporten, ook in hun verdere leven meer bewegen.

Poseren als een filmster met Riet

Op het gebied van Drama is er het hele jaar door veel te beleven. Er worden culturele uitstapjes georganiseerd. Jaarlijks komt een theatergroep op bezoek of wij maken ons eigen theater, we lezen , beelden uit, treden op, vloggen of maken een film. We zitten niet stil. Of zijn soms bewust stil als we een mime-workshop volgen.

Vissen met Bas

Bij De Boomhut gaan we elke dag naar buiten, er is namelijk geen slecht weer alleen slechte kleding

Binnen de Natuurprojecten gaan we een stapje verder. Als echte natuurontdekkers gaan we onder leiding van Bas op onderzoek in interessante natuurgebieden, in de directe omgeving van Ter Aar. We gaan geo-cashen, vissen, kriebeldiertjes zoeken, leggen slootwater onder de microscoop en doen verbazingwekkende ontdekkiingen. We gaan er op uit naar Avifauna, de kinderboerderijf of gewoon om de hoek; picknicken tussen de koeien. In de winter sleeen we van de dijk en in de zomer gaan we vissen en volgen we junior boswachtercursussen. Een groep pedagogische medewerkers volgt jaarlijks natuurtrainingen.

Proeven, koken en serveren met Kelly

De basis voor een gezond of ongezond voedingspatroon wordt al gelegd als kinderen jong zijn. We willen kinderen met gezonde voeding in aanraking laten komen. Gezond koken draagt bij aan een gezonde leefstijl.
De Boomhut ‘Masterchef’ is een terugkerend thema in onze culinair projectweken. We gaan op zoek waar ingrediënten vandaan komen binnen Ter Aar. We nemen letterlijk een kijkje in de keuken van een restaurant, maar bezoeken ook de lokale koelcel van de slagerij en groentenwinkel. We proeven allerlei soorten kaas en organiseren ons eigen Boomhut restaurant. We verbouwen onze eigen producten in de moestuin en koken er een echte maaltijd van.

Romeinse munten zoeken met de metaaldetector en Henny

Knutselen doen kinderen tijdens de vrije weken. Maar tijdens de kunst&cultuur projecten gaan we echt ‘los’. We leren alles over bijvoorbeeld het kubisme en schilderen ons zelfportret in kubistische stijl. We bezoeken een museum of tentoonstelling, organiseren onze eigen ‘selfie’ fototentoonstelling of boetseren ons eigen tuinbeeld.

Ter Aar Heeft Talent

In samenwerking met diverse muziekscholen en verenigingen bieden we regelmatig muziekprojecten aan. Onder leiding van een vakdocent maken kinderen kennis met ritme en diverse muziekvormen. Ervaringsgericht als we zijn komen de kinderen met een grote diversiteit aan muziekinstrumenten in aanraking. We zingen ons eigen Boomhut lied of bereiden een echte performance voor; Boomhut heeft Talent; je bent gewaarschuwd!

Maak je eigen lipgloss met Henny

Kinderen zijn op jonge leeftijd al warm en enthousiaste maken voor wetenschap en techniek. Hoe leuk is het om wetenschappelijke en technische proefjes te doen? Tijdens elk project krijgen kinderen de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende proefjes en het maken van verschillende constructies. In de zomer hebben we ons eigenTimmerdorp De Boomhut’, we bekijken educatieve films, volgen workshops techniek, maken ‘slime’, zeep of onze eigen lipgloss, en leren programmeren en coderen

Boomhutfeest

Bedankt voor de goede zorgen, mijn drie kinderen gaan met heel veel plezier naar De Boomhut, drie dagen per week is het Boomhutfeest!

Iris

Fantastische regeling

Ik ben helaas mijn baan kwijt, maar door een regeling met De Boomhut, kan mijn kind toch in De Boomhut spelen. Als ik straks weer een baan heb, blijft er nog steeds een plekje vrij en mijn kind blijft in hetzelfde ritme, daarnaast….solliciteren kan niet alleen tijdens schooltijden

Jolanda

Een fantastisch persoonlijk bedrijf

Enkele jaren zijn onze 3 jongens met veel plezier naar De Boomhut gegaan. Ze zijn hier altijd vriendelijk en met humor bejegend. Het is niet zomaar opvang; er worden diverse sportieve activiteiten georganiseerd, zoals voetballen of andere sportactiviteiten. Ook wordt er gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling door de kinderen op allerlei ontdekkingstochten mee te nemen; naar de bakker, de garage; het kan allemaal. De sfeer is voelbaar prettig en een kind mag en kan in De Boomhut echt zichzelf zijn, bij de fijne pedagogische medewerkers. Als ouder breng je je kind om bovenstaande redenen met een gerust hart naar de Boomhut” In verband met verhuizing naar Nieuwkoop, stopt de opvang bij De Boomhut. Hartelijk bedankt voor de goede zorgen

Debbie van der Houwen

Warme sfeer, persoonlijke benadering

Een gezellig team. Warme sfeer, persoonlijke benadering, kleinschalig, korte lijnen met de school, in de school, dus vertrouwd…..alle elementen die maakt dat mijn kids het zo naar hun zin hebben tijdens schoolweken, maar vooral ook tijdens de vakanties. Ik kan ongestraft werken, zonder schuldgevoel, want mijn kinderen zijn in goed handen en hebben de dag van hun leven, elke dag weer

Anoniem