Riet Spekman-Burgmeijer

Als je plezier hebt in je werk, hoef je nooit meer te werken!

 

Kort overzicht van loopbaan en/of opleiding

Ik ben op 1 maart 2013 begonnen bij de Boomhut.

Ik heb bijna 30 jaar bij Peuterspeelzaal de Ringkantertjes in Nieuwveen gewerkt. Daarnaast heb ik altijd invalwerk gedaan bij Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang.

 

Unieke eigenschappen / hobby’s / thuissituatie

positieve instelling, vrolijk, lief voor de kinderen. Mijn hobby’s zijn Lezen,  creatief bezig zijn en haken. Ik sport graag en doe zoal aan aerobics, hardlopen en fietsen

Ik ben al ruim 43 jaar getrouwd met Tinus. Wij wonen in Nieuwveen. Wij hebben drie kinderen: Marcel, Stefan en Marloes. En drie kleinkinderen: Kim, Rens en Sven.

 

Wat is er zo leuk aan werken in de kinderopvang?

Kinderen zijn open en puur. Ik raak nooit uitgekeken op een dag werken in de kinderopvang. Het is zo veelzijdig! Creatief, inspirerend en elke dag geef ik samen met mijn collega’s een eigen draai aan het programma. Een programma dat aansluit bij de behoeft van elk kind.

 

Waarom heb je voor De Boomhut gekozen en niet voor een andere regionale kinderopvang?

Bij de Boomhut word je gestimuleerd om zelfstandig te werken en uitdagende activiteiten voor de kinderen te bedenken. Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Verder organiseer is graag, wat bij de Boomhut resulteert in het samenstellen van de vakantieprogramma’s. Verder spreekt me het ‘buiten en bewegen’-beleid van De Boomhut erg aan.

 

Iedereen groeit GROOTST in de Boomhut. Waarin hoop jij grootst te groeien?

Ik hoop dat ik meer en meer mijn interesse in de natuur over kan brengen. De Boomhut wil meer naar buiten met de kinderen, een moestuin beheren, veel op ontdekking in de natuur. Dat spreekt me aan en daar ligt mijn talent en hoop ik steeds meer uit te bouwen.

 

Met welke eigenschap laat jij De Boomhut GROOTST worden in kwaliteit en innovatie?

Ik denk dat ik De Boomhut nog meer kan ‘vergroenen’, met de outdoor-peutergroep vanaf september hoop ik daar mijn steentje aan bij te dragen.