Kinderdagverblijf Ter Aar

Bereken je netto bijdrage

Ons kinderdagverblijf in basisschool De Fontein in Ter Aar is een kleinschalige kinderopvang met twee groepen: De Guppies, voor kinderen van 0 tot 1,5 jaar en de Lelies voor kinderen van 1 tot 3 jaar.  De peutergroep is gevestigd in basisschool De Vosseschans, hier zijn kinderen van 2-4 jaar welkom.

Vrij spel

We laten ons inspireren door de pedagoog Emmi Pikler. Vrije beweging, vrij spel en een respectvolle verzorging is onze basis. Je treft bij ons geen kleurplaten of plakwerkjes aan, maar stimuleren je kind zelf iets te bedenken en dan met name buiten, in de natuur! De fantasie van een kind is immers eindeloos!

Een fijne kleinschalige opvang. De lijntjes zijn kort, en jij als ouder hebt veel inspraak.
Het is knus en gezellig. Gewoon een heerlijke plek voor je kind!

Onze medewerkers zijn allemaal VVE gecertificeerd. Wij werken met het programma Peuterpraat. Dit programma legt veel nadruk op de taal,- en denkontwikkeling van kinderen.

Kindcentrum de Boomhut hecht veel waarde aan vaste medewerkers op de groep. Hele jonge kinderen voelen zich veilig als zij bekende gezichten zien op hun groep. Pas als kinderen zich veilig voelen en geborgen, komen zij tot ontwikkeling is onze visie.

Wij hebben ons rooster zo gemaakt dat je kindje dagelijks een van de twee vaste gezichten ziet. Je kindje heeft twee vaste leidsters die met elkaar van dag wisselen zodat er elke dag een vaste medewerker aanwezig is.

Onze groepsruimten zijn zodanig ingericht dat zij de pedagogiek van Emmi Pikler ondersteunen. Onze interieurarchitect, Simone Sorber, heeft ervoor gezorgd dat de inrichting van elke ruimte past bij alle ontwikkelingslijnen van 0 tot 4. Een rustige ruimte waarbij we spelen met natuurlijke materialen en niet onnodig veel speelgoed aanbieden waardoor een kind gehinderd wordt in spel. We bieden en rijk aanbod met voldoende uitdaging zonder dat je kindje overprikkelt raakt. Ons aanbod past bij de ontwikkelbehoefte en interesse van je kind.

Hoewel we heel graag buitenspelen willen we ook wel variëren in ons beweegaanbod. We maken gebruik van de speelzaal voor onze motorische ontwikkeling. Met zachte kussens, hoepels en banken verandert de speelzaal in een klauterparcours en met een parachute en tunnels kunnen de allerkleinsten door de tunnel en onder de parachute door lopen.

Boomhutfeest

Bedankt voor de goede zorgen, mijn drie kinderen gaan met heel veel plezier naar De Boomhut, drie dagen per week is het Boomhutfeest!

Iris

Een fantastisch persoonlijk bedrijf

Enkele jaren zijn onze 3 jongens met veel plezier naar De Boomhut gegaan. Ze zijn hier altijd vriendelijk en met humor bejegend. Het is niet zomaar opvang; er worden diverse sportieve activiteiten georganiseerd, zoals voetballen of andere sportactiviteiten. Ook wordt er gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling door de kinderen op allerlei ontdekkingstochten mee te nemen; naar de bakker, de garage; het kan allemaal. De sfeer is voelbaar prettig en een kind mag en kan in De Boomhut echt zichzelf zijn, bij de fijne pedagogische medewerkers. Als ouder breng je je kind om bovenstaande redenen met een gerust hart naar de Boomhut” In verband met verhuizing naar Nieuwkoop, stopt de opvang bij De Boomhut. Hartelijk bedankt voor de goede zorgen

Debbie van der Houwen

Fantastische regeling

Ik ben helaas mijn baan kwijt, maar door een regeling met De Boomhut, kan mijn kind toch in De Boomhut spelen. Als ik straks weer een baan heb, blijft er nog steeds een plekje vrij en mijn kind blijft in hetzelfde ritme, daarnaast….solliciteren kan niet alleen tijdens schooltijden

Jolanda

Warme sfeer, persoonlijke benadering

Een gezellig team. Warme sfeer, persoonlijke benadering, kleinschalig, korte lijnen met de school, in de school, dus vertrouwd…..alle elementen die maakt dat mijn kids het zo naar hun zin hebben tijdens schoolweken, maar vooral ook tijdens de vakanties. Ik kan ongestraft werken, zonder schuldgevoel, want mijn kinderen zijn in goed handen en hebben de dag van hun leven, elke dag weer

Anoniem